File de pui fiert în lapte(RO)
Complexity:
2 hours 0 minutes
Time:
104
Caloricity:

Ingredients

  • Piept de pui500-600 gr
  • Lapte600-800 ml
  • Paprică0,5 lingurițe
  • Condimente pentru găină0,5 lingurițe
  • curcuma0,5 lingurițe
  • piper negru0,5 lingurițe
  • sare1 linguriță
1

Pieptul de pui se clătește după care se usucă 

2

Se amestecă toate condimentele împreună cu sarea

3

Aplicați amestecul de condimente pe întreaga suprafață a cărnii

4

Puneți pipetul de pui într-o cratiță și puneți deaspura un capac și îl lăsați la mărinat timp de o oră

5

Se toarnă laptele în cratiță astfel încît să acopere pieptul de pui și se pune la foc

6

Cînd laptele va fierbe se pune pipetul de pui marinat, se pune la foc mediu timp de 50-60 secunde apoi scoatem cratița de la foc.

7

Acoperim cratița cu un capac după care înfășurăm cu un prosop gros

8

Lăsăm cratița la cald суд puțin 2 ore, de preferat 4-5 ore

9

După un timp scoatem pieptul de pui și o servim cu o salată sau legume proaspete 

Comments